Vragen? Bel 0317 - 416 153

Rozengeur & Maneschijn ontvangt certificaat gezonde voeding

Op 15 juni heeft Stichting Kind en Voeding het OKÉ vignet overhandigd aan Kinderdagverblijf Rozengeur & Maneschijn in Bennekom. Stichting Kind en Voeding heeft het OKÉ vignet ontwikkeld omdat zij het belangrijk vinden dat ook kinderen bewust zijn van goede voeding. Gezond kan ook leuk en lekker zijn! En dat zien we bij Rozengeur & Maneschijn .

“Jong geleerd is oud gedaan”, aldus Sandrijn Price, directrice van Rozengeur & Maneschijn. “Wij vinden gezonde voeding belangrijk en het is zo makkelijk om kinderen op deze leeftijd gezonde gewoontes aan te leren. De kinderen wennen bij ons aan gezonde producten die de juiste voedingsstoffen leveren. Ouders staan soms versteld als hun kind thuis ineens een stukje rauwe paprika eet. Het is geweldig dat je als kinderdagverblijf hier aan bij kunt dragen. “

“Voeding en bewegen is één van onze speerpunten”, vervolgt Price. “Daarom is recent ons totale voedings- en traktatiebeleid onder de loep genomen door een kinder-diëtiste. De maaltijden en tussendoortjes bij Rozengeur & Maneschijn zijn volledig afgestemd op de behoefte van de kinderen. Daarnaast worden nutteloze calorieën zoveel mogelijk voorkomen. Het voedingsbeleid bij Rozengeur & Maneschijn  is gebaseerd op de uitgangspunten gezond (minder suiker, minder zout en minder vet), gevarieerd en lekker. “

De aanpak van Kinderdagverblijf Rozengeur & Maneschijn is bekroond met een OKÉ–vignet van de stichting Kind en Voeding. Het vignet werd uitgereikt door Patricia van Heffen van de Stichting Kind en Voeding. Zij is enthousiast over de aanpak van Rozengeur & Maneschijn: ”Gezonde voeding en gezonde tussendoortjes zijn hier al heel gewoon en de kinderen vinden het geweldig. R&M is een voorloper hierin en een voorbeeld voor andere kinderdagverblijven. Daar mogen ze best trots op zijn”.  

Kinderdagverblijf Rozengeur & Maneschijn behoort tot één van de eerste in Nederland die het certificaat krijgt uitgereikt. Stichting Kind en Voeding heeft tot doel alle kinderen en hun (groot) ouders meer bewust te maken van de rol die voeding speelt bij hun gezondheid.

 

"Prettige, liefdevolle en warme opvang!"
Dirk-Jan (vader)
"Wat is er toch altijd een gezellige, huiselijke sfeer."
Janneke (moeder)
"Wat een uitkomst die warme maaltijd tussen de middag"
Leonie (moeder)
"Jullie maken waar wat ik verwacht van goede kinderopvang"
Rozemarijn (moeder)
"Een heerlijk gevoel dat onze kinderen veilig bij jullie spelen terwijl wij werken"
Renate (moeder)
"Hij eet bij jullie beter dan thuis"
Danielle (moeder)
"Zonder twijfel lieten we onze dochter voor het eerst achter bij Rozengeur & Maneschijn. Nu nemen we haar met ‘moeite’ weer mee."
Irene (moeder)
"Wat hebben jullie fantastische mensen werken, Tim vermaakt zich er super"
Hanneke (moeder)
"Wij horen 's avonds aan tafel van alles over de liedjes, werkjes en leuke activiteiten bij jullie"
Renate (moeder)
"Onze dochter is klaar voor de basisschool: spannend en leuk maar met de goede basis die ze bij jullie heeft meegekregen komt dit helemaal goed! "
Janet (moeder)
"Ze willen het liefst elke dag naar jullie"
Annemiek (moeder)
"Mijn dochter komt altijd met enorme verhalen thuis van de uitjes die ze bij jullie mee maakt"
Natasja (moeder)