Vragen? Bel 0317 - 416 153

Home - Onze Opvang - Peuter-plus

Peuter-plus

Spelen is ontdekken. En spelen is groeien. Daarom staat spelen centraal bij Rozengeur & Maneschijn. Rozengeur & Maneschijn werkt doelgericht aan de doorgaande ontwikkelingslijnen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Daarmee legt Rozengeur & Maneschijn een stevige basis voor het basisonderwijs. Met Rozengeur & Maneschijn groeien de kinderen als vanzelf toe naar groep 1.

Een unieke activiteit bij Rozengeur & Maneschijn, die peuters spelenderwijs voorbereidt op de overgang naar de basisschool en de BSO, is peuterplus.

Op de peutergroepen van onze kinderdagverblijven is er peuterplus, speciaal voor de oudste peuters. Minimaal drie keer per week gaan deze oudste peuters in een groepje met een pedagogisch medewerker peuterplus activiteiten ondernemen. Tijdens de peuterplus doen de 2 en 3 jarigen activiteiten die extra uitdagend, spannend én leerzaam zijn!

De peuterplussers zelf vinden het natuurlijk heel leuk. ‘s Ochtends vragen ze vaak al welk spelletje voor grote kinderen ze vandaag gaan doen. Nieuwsgierig kijken ze uit naar het moment dat de jongste peuters slapen, ze zelf een rustmomentje gehad hebben en ze eindelijk de peuterplus activiteit ondernemen!

Een pedagogisch medewerker vertelt: "Peuterplus sluit altijd aan bij het thema dat die maand ook op het kinderdagverblijf centraal staat, zodat het herkenbaar is voor de kinderen. Jonge kinderen houden van herhalen, herhalen en nog eens herhalen. De activiteiten die we bij peuterplus aan het thema verbinden zijn echter net iets uitdagender en specifiek gericht op de bijna 4-jarigen."

"Tijdens de peuterplus is er ook altijd tijd voor beweging! De peuters hoeven daarbij even geen rekening te houden met kleinere kindjes om zich heen en kunnen zich lekker uitleven. Het is voor de kinderen fijn om even uitsluitend met leeftijdsgenootjes onder elkaar te kunnen spelen en elkaar te stimuleren."

Bij alle activiteiten wordt, aan de hand van een thema, ingespeeld op de verschillende seizoenen, feesten, enz. Bij het nieuwsoverzicht vindt u regelmatig een aankondiging van het nieuwe thema met daarin een aantal activiteiten. Bijvoorbeeld bij het thema lente, kleuren en vormen.

Observatie

Rozengeur & Maneschijn hanteert een observatiemethodiek waarbij peuters minimaal één keer rond hun 2e verjaardag en 3 maanden voor het verlaten van het kinderdagverblijf worden geobserveerd aan de hand van deze methodiek op bijvoorbeeld sociaal-emotioneel gedrag, fijne motoriek, zelfredzaamheid en taal. Deze observatie wordt in ieder geval bij de overgang naar de basisschool besproken met de ouders. Indien de ouders toestemming geven wordt het observatiedocument opgestuurd naar de basisschool die het kind gaat bezoeken. Deze overdracht van informatie draagt bij aan een soepele overgang naar groep 1. Uiteraard trekken we meteen aan de bel als we tijdens dagelijkse observaties iets opmerken!

"Wat hebben jullie fantastische mensen werken, Tim vermaakt zich er super"
Hanneke (moeder)
"Ze willen het liefst elke dag naar jullie"
Annemiek (moeder)
"Een heerlijk gevoel dat onze kinderen veilig bij jullie spelen terwijl wij werken"
Renate (moeder)
"Wij horen 's avonds aan tafel van alles over de liedjes, werkjes en leuke activiteiten bij jullie"
Renate (moeder)
"Prettige, liefdevolle en warme opvang!"
Dirk-Jan (vader)
"Onze dochter is klaar voor de basisschool: spannend en leuk maar met de goede basis die ze bij jullie heeft meegekregen komt dit helemaal goed! "
Janet (moeder)
"Hij eet bij jullie beter dan thuis"
Danielle (moeder)
"Wat een uitkomst die warme maaltijd tussen de middag"
Leonie (moeder)
"Zonder twijfel lieten we onze dochter voor het eerst achter bij Rozengeur & Maneschijn. Nu nemen we haar met ‘moeite’ weer mee."
Irene (moeder)
"Mijn dochter komt altijd met enorme verhalen thuis van de uitjes die ze bij jullie mee maakt"
Natasja (moeder)
"Jullie maken waar wat ik verwacht van goede kinderopvang"
Rozemarijn (moeder)
"Wat is er toch altijd een gezellige, huiselijke sfeer."
Janneke (moeder)